Categorieën
Uncategorized

Zo weinig mogelijk tijd kwijt zijn aan het verwerken van declaraties? Hier 4 tips!

Als ondernemer of werknemer is het verwerken van declaraties een tijdrovende klus. Het is een administratieve handeling die vaak als vervelend wordt ervaren. Toch is het belangrijk om deze taak goed uit te voeren, zodat je niet onnodig geld misloopt. Gelukkig zijn er manieren om het proces van declaraties verwerken te vereenvoudigen en te versnellen. Hieronder volgen vier tips om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan het verwerken van declaraties.

Maak gebruik van digitale tools

Het handmatig verwerken van declaraties kost veel tijd en is foutgevoelig. Het is daarom aan te raden om gebruik te maken van digitale declaratie software die het proces vereenvoudigen. Er zijn diverse applicaties beschikbaar die het mogelijk maken om declaraties digitaal te verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een app waarin je foto’s van bonnetjes en facturen kunt uploaden. Deze worden vervolgens automatisch verwerkt en opgeslagen in de administratie. Dit bespaart niet alleen tijd, maar verkleint ook de kans op fouten.

Maak duidelijke afspraken met medewerkers

Het is belangrijk om duidelijke afspraken te maken met medewerkers over het indienen van declaraties. Zo voorkom je dat er onduidelijkheid ontstaat over welke kosten wel en niet vergoed worden. Zorg er daarom voor dat er een duidelijk declaratiebeleid is en dat dit beleid bekend is bij alle medewerkers. Maak ook afspraken over de termijn waarbinnen declaraties ingediend moeten worden. Op deze manier voorkom je dat er declaraties blijven liggen en dat het verwerken ervan onnodig veel tijd kost.

Automatiseer het goedkeuringsproces

Het goedkeuren van declaraties kan ook veel tijd kosten. Vaak moeten deze eerst worden goedgekeurd door een leidinggevende voordat ze kunnen worden verwerkt. Dit proces kun je ook automatiseren. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een workflow tool waarin het goedkeuringsproces is vastgelegd. De medewerker dient de declaratie in en deze wordt vervolgens automatisch doorgestuurd naar de juiste persoon voor goedkeuring. Op deze manier wordt het proces versneld en voorkom je dat er declaraties blijven liggen.

Maak gebruik van een online boekhoudprogramma

Het indienen van declaraties kan een tijdrovend en ingewikkeld proces zijn, vooral als je veel bonnetjes en facturen moet verwerken. Een online boekhoudprogramma kan echter helpen om dit proces veel gemakkelijker te maken. Bovendien kun je met een online boekhoudprogramma alle financiële gegevens op één centrale locatie opslaan, wat het gemakkelijker maakt om de financiën bij te houden en rapportages te genereren wanneer dat nodig is. Door gebruik te maken van zo’n programma, kun je veel tijd besparen en het declaratieproces aanzienlijk vereenvoudigen.

Categorieën
Uncategorized

5 Redenen waarom cyberveiligheid essentieel is voor ondernemers

Elke dag worden er miljoenen berichten verzonden, bestanden gedeeld en gegevens opgeslagen. Dit maakt ons leven gemakkelijker, maar ook kwetsbaarder voor cyberaanvallen. De reden hiervoor is dat we steeds meer afhankelijk zijn van digitale technologieën. Denk aan het internet of things (IoT), waarbij alledaagse objecten zoals koelkasten, lampen of auto’s verbonden zijn met het internet. Om te voorkomen dat u als ondernemer slachtoffer wordt van een cyberaanval, is het belangrijk om een cyber security strategie te implementeren. Hieronder vindt u de redenen waarom dit zo belangrijk is: 

1. Bescherming van gegevens en bestanden

Cyber attacks kunnen leiden tot verlies van gevoelige bedrijfsinformatie, zoals financiële gegevens, personeelsbestanden of strategische plannen. Door een cyber security strategie te implementeren kunt u deze informatie beveiligen en uw onderneming beschermen tegen mogelijke dreigingen. 

2. Vermindering van operationele risico’s

Door een strategie van cyberveiligheid te implementeren verlaagt u het risico dat er iets mis gaat met uw bedrijfsprocessen. Dit zorgt ervoor dat u minder kans heeft op financiële schade en imageverlies doordat cybercriminelen toegang hebben tot de systemen waarop uw bedrijf draait.

3. De kosten van cyberrisico’s 

De cyberaanvallen van vandaag de dag nemen toe, alsmede de hoeveelheid schade die ze veroorzaken. Zonder goede beveiligingsmaatregelen kunnen deze cyberaanvallen elke ondernemer tot enorme schade leiden. En naarmate commerciële infrastructuren meer met elkaar verbonden raken via digitale netwerken, zullen potentiële schadeposten alleen maar hoger oplopen. Bovendien zijn niet alleen financiële verliezen mogelijk, maar ook verlies van bedrijfsreputatie en klantenvertrouwen.

4. Beter begrip van technologische trends

Door cyber security strategieën te volgen, kunt u op de hoogte blijven van recente technologische ontwikkelingen in de industrie. Deze informatie kan vervolgens helpen bij het updaten van bestaande systemen of delen met andere ondernemers om hen te helpen hun cyber-veiligheid te versterken.

5. Juridische verdediging

Als u vanwege onvoldoende beveiliging wordt gehackt, kunt u door uw klanten worden aangeklaagd voor het lekken van hun waardevolle persoonlijke informatie. Advocaten zijn duur en de kosten van rechtszaken kunnen snel uit de hand lopen.

Bovendien kunnen cyberaanvallen de reputatie van een bedrijf schaden omdat ze een grote invloed hebben op de manier waarop mensen tegen een bedrijf aankijken. Hierdoor zullen klanten geleidelijk overstappen en met concurrenten in zee gaan.

Conclusie

Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf optimaal beschermd is tegen cyberaanvallen, is het belangrijk om een geschikte cyberveiligheidsstrategie te implementeren. Door deze redenen begrijpt u waarom cyberveiligheid voor ondernemers essentieel is. Zo houdt u uw informatie en bestanden veilig en kunt u de toekomstige groei van uw bedrijf bevorderen.

Categorieën
aanbiedingen

Betaal geen btw op kantoormeubilair

Ga je een kantoor inrichten maar heb je een krap budget? Of wil je gewoon niet te veel uitgeven aan kantoormeubilair? Dan is het handig om gebruik te maken van verschillende acties, zoals geen btw betalen op kantoormeubilair. Veel leveranciers geven regelmatig korting, waardoor je bijna geen btw betaalt.

Profiteer van acties bij leveranciers

Zogenaamde btw-acties zijn acties waarbij korting ter waarde van de belasting toegevoegde waarde (btw) wordt gegeven. Op die manier verlagen leveranciers hun prijzen. Natuurlijk betaal je niet echt geen btw, want btw betalen is verplicht in Nederland. De waarde van de btw wordt alleen van de verkoopprijs afgehaald. Zo scoor je bijvoorbeeld een roldeurkast voor een lage prijs.

Dit soort acties zijn een mooie manier om te kunnen profiteren. Koop voordelig prima kantoormeubilair, en betaal niet te veel. Het is net als boodschappen doen: de acties in de gaten houden bij verschillende leveranciers, loont. Houd bijvoorbeeld de website van de leverancier Albeka in de gaten. Deze leverancier heeft regelmatig kortingsacties.

Vraag de belasting terug via voorbelasting

Wist je dat je kantoormeubilair kunt aftrekken van de belasting? Je doet dit via de voorbelasting. Op die manier betaal je helemaal geen btw voor kantoorartikelen. Dit kan ook bij artikelen die al in de aanbieding zijn. Ook als het kortingspercentage even hoog is als de btw. Zo bespaar je dus dubbel.

Vergeet niet alle bonnetjes te bewaren en op te slaan in je administratie. Je moet immers wel kunnen bewijzen dat je de aankopen hebt gedaan, in het geval van een controle. Heb je geen idee hoe dit precies werkt? Vraag dan je boekhouder om raad.

Abonneer je op nieuwsbrieven

Abonneer je op de verschillende nieuwsbrieven van de aanbieders van kantoormeubilair. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste acties en van de nieuwste trends. Daarmee kun je financieel je voordeel doen. Soms zijn de kortingen net zo hoog als de prijs van de btw, waardoor je eigenlijk geen belasting betaalt. Koop je kantoormeubilair als het goedkoop is, en vergelijk verschillende aanbieders.

Door op deze manier na te denken over je aankopen, kun je goedkoop een heel kantoor inrichten. Dan kun je het grootste deel van het budget gebruiken voor andere belangrijke zaken, zoals marketing, om je bedrijf nog verder te laten groeien.

Categorieën
webshop

Samsung Galaxy A53 5G 256GB (Zwart) aanbieding

Samsung Galaxy A53 5G 256GB (Zwart) 8806094095500

Bestel bij BCC de Samsung Galaxy A53 5G 256GB (Zwart). Slechts € 509.00 bij BCC.

Categorieën
webshop

Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi (Pink) aanbieding

Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi (Pink) 194252794883

Bestel bij BCC de Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi (Pink). Slechts € 698.50 bij BCC.

Categorieën
webshop

Apple iPad Air (2022) 256GB Wifi + 5G (Starlight) aanbieding

Apple iPad Air (2022) 256GB Wifi + 5G (Starlight) 194252809525

Bestel bij BCC de Apple iPad Air (2022) 256GB Wifi + 5G (Starlight). Slechts € 1039.00 bij BCC.

Categorieën
webshop

Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi + 5G (Space Grey) aanbieding

Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi + 5G (Space Grey) 194252806227

Bestel bij BCC de Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi + 5G (Space Grey). Slechts € 868.50 bij BCC.

Categorieën
webshop

Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi + 5G (Starlight) aanbieding

Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi + 5G (Starlight) 194252807125

Bestel bij BCC de Apple iPad Air (2022) 64GB Wifi + 5G (Starlight). Slechts € 868.50 bij BCC.

Categorieën
webshop

Denver digitale fotolijst PFF-1514B (Zwart) aanbieding

Denver digitale fotolijst PFF-1514B (Zwart) 5706751061639

Bestel bij BCC de Denver digitale fotolijst PFF-1514B (Zwart). Slechts € 379.99 bij BCC.

Categorieën
webshop

Denver digitale fotolijst PFF-1063W (Wit) aanbieding

Denver digitale fotolijst PFF-1063W (Wit) 5706751060601

Bestel bij BCC de Denver digitale fotolijst PFF-1063W (Wit). Slechts € 189.99 bij BCC.