Voorwaarden Media Markt BTW dagen

Hoewel de actie van de btw dagen vrij eenvoudig klinkt, is er in de afgelopen jaren veel onduidelijkheid geweest over het uiteindelijke kortingspercentage van de btw dagen van Media Markt en BCC. Veel mensen gaan er namelijk automatisch vanuit dat ze een korting van 21 procent krijgen, wat eigenlijk vrij logisch klinkt als je bedenkt dat het kwijtgescholden btw percentage een percentage van 21 procent is. Kom je bij de kassa, dan kom je er pas achter dat er een ander kortingspercentage wordt gehanteerd. Welk percentage dit is en waarom dit percentage wordt gehanteerd door Media Markt, wordt duidelijk in onderstaand rekenvoorbeeld met betrekking tot de btw dagen.

Als je winkelt tijdens de btw dagen van Media Markt, betaalt Media Markt de wettelijke btw op de producten die je koopt. Dit houdt in dat het toegevoegde btw percentage van 21 procent als korting wordt gegeven. Stel, je wil een LED-tv kopen. Deze televisie heeft standaard een prijs van 1210 euro (inclusief 21 procent btw). Om te berekenen hoeveel korting je op de televisie krijgt, houd je de volgende som aan: 1210 x (100/121) = 1000 (exclusief btw). Als je aan de kassa komt, ontvang je dus 210 euro korting op de televisie. Dit is geen percentage van 21 procent, maar een percentage van 17,36 procent. Je bent namelijk wettelijk verplicht om op iedere aankoop btw te betalen, zelfs tijdens de btw vrije dagen van Media Markt. Kijk je naar het voorbeeld van de LED-tv van 1210 euro naar 1000 euro, dan zit bij de 1000 euro alsnog 21 procent btw inbegrepen.

Kortom: je krijgt geen 21 procent korting, maar profiteert van een percentage van 17,36 procent. Dit is misschien iets minder, maar het kan je alsnog honderden tot duizenden euro’s besparen bij het shoppen. Bij BCC berekenen ze deze korting precies na. BCC heeft de laagste prijsgarantie dus je kan hier altijd slagen voor de beste prijs. Klik hier om naar de BCC BTW Actie te gaan.

De deelnemende producten van de btw dagen

Media Markt heeft zo veel producten in het aanbod die stuk voor stuk deelnemen aan de btw dagen van het elektronica concern, dat het benoemen van losse deelnemende producten een te lange lijst oplevert. De productcategorieën die deelnemen aan de btw dagen van Media Markt, zijn de volgende:

  • Beeld & Geluid
  • Computer
  • Foto & Video
  • Telecom
  • Car Hifi & Navigatie
  • Witgoed & Klein Huishoudelijk
  • Keukenapparatuur
  • Persoonlijke Verzorging.

Veel van de producten die onder deze categorieën vallen (duidelijk aangegeven in de winkel en in de webwinkel), doen mee met de btw dagen van Media Markt en worden tijdens deze dagen met flinke kortingspercentages verkocht.

Voorwaarden en uitzonderingen van de btw dagen

Om te kunnen profiteren van de hoge kortingspercentages van de btw dagen van Media Markt, is het verplicht om de deelnemende producten binnen de actieperiode aan te schaffen. Dit kan in de winkel, maar ook in de webwinkel van Media Markt. Koop je een product net voor of net na de looptijd van de actie, dan profiteer je helaas niet van het kortingspercentage van 17,36 procent. Verder moeten producten altijd onder bovenstaande productcategorieën vallen en krijg je geen korting op producten die binnen een niet-deelnemende productcategorie vallen. Het retourneren van producten die voor de actie zijn aangeschaft om tijdens de btw dagen van korting te profiteren door het product opnieuw aan te schaffen, is niet toegestaan.

De uitzonderingen van de btw dagen van Media Markt, zijn dan ook de producten die onder niet-deelnemende productcategorieën of merken van Media Markt vallen. Check altijd de website van Media Markt voor de actuele voorwaarden.