Categorieën
aanbiedingen

Praxis Aanbiedingen

Praxis is een Nederlandse bouwmarktketen. De originele naam van de winkelketen is Praxis Doe-Het-Zelf-Center B.V., maar iedereen noemt de winkel gewoon Praxis. In de winkels van Praxis vind je allerlei doe-het-zelf artikelen die de handige doe-het-zelver thuis kan gebruiken bij het klussen, maar ook professionele bouwartikelen voor de (semi-)professionele klusser.

Praxis acties en aanbiedingen

Naast de acties en aanbiedingen in de folder, heeft Praxis ook nog enkele losse acties. Deze acties worden gepresenteerd in de winkels, maar ook op de website van het bedrijf. Ga je op de website naar de pagina ‘Acties’, dan zie je meteen welke actieproducten Praxis op dit moment aanbiedt. Er staan acties bij die je ook in de folder vindt, maar ook losse acties. Denk hierbij aan producten die voor lagere prijzen verkocht worden, bijvoorbeeld omdat de producten van vorig seizoen zijn of niet meer verkocht worden in de winkels.

De geschiedenis van Praxis

Praxis werd in het jaar 1978 opgericht in Venlo. Bij de oprichting van het bedrijf, kreeg de organisatie de officiële naam Praxis Doe-Het-Zelf Center B.V. Deze naam wordt nu eigenlijk nooit meer gebruikt. Door de jaren heen, is Praxis een grote organisatie geworden. In 2009 had het bedrijf maar liefst 145 vestigingen, waarvan 29 een extra uitgebreid assortiment hebben. Deze winkels worden ook wel de Megastores van Praxis genoemd. Bij het bedrijf werken tussen de 3500 en 4000 mensen.

In het assortiment van Praxis vind je tegenwoordig lang niet alleen constructieve producten meer. Uiteraard worden deze bouwproducten nog altijd verkocht door de winkelketen, maar Praxis verkoopt sinds enkele jaren ook meer decoratieve producten. Op deze manier probeert het bedrijf zich ook te specialiseren in de decoratieve kant van het klussen. Je kunt bij Praxis dus niet alleen terecht voor de echte bouwproducten, maar ook voor bepaalde decoratieproducten. Het idee is dat je je hele woning kunt stylen door enkel de Praxis te bezoeken. Niet alleen door te verbouwen, maar ook door hier nieuwe meubels en woonaccessoires aan te schaffen.

De folder van Praxis

Praxis introduceert iedere week een nieuwe folder. Deze folder ligt in de winkels van de winkelketen, maar staat ook op de website van Praxis. In de folder staan alle aanbiedingen die voor die week geldig zijn, zowel in de fysieke winkels van de winkelketen als in de webwinkel van Praxis. De folder is vrij uitgebreid: je vindt er vele producten met gereduceerde prijzen. Denk hierbij aan kranen, douches, toiletpotten, verf, behang, vloeren, lampen en zelfs kasten. Omdat er iedere week een nieuwe folder wordt geïntroduceerd, profiteer je bij Praxis altijd wel van een leuke aanbieding. Zit er dit keer niets bij in de folder, dan is de kans groot dat je volgende week wel iets leuks kunt vinden in de folder van de winkelketen.

Vaak zitten er in de folder van Praxis ook vouchers die je uit kunt printen. Door de vouchers mee te nemen naar de winkel, kun je korting krijgen op bepaalde producten of bepaalde productgroepen. Winkel je online, dan vul je de actiecode op de voucher in bij het afrekenen. Bij het invullen van de vouchercode, wordt de korting automatisch verrekend.